Skocz do zawartości

Czy posiadacie w samochodzie klimatyzację?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Klimatyzacja w samochodzie (11 użytkowników oddało głos)

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 marcin

marcin

Administrator

• Administratorzy
  • PipPipPipPip
  • 183 postów

Napisano 14 maj 2007 - 02:17

Witajcie,

Ja posiadam samochód z klimatyzacją - kupiłem ją w zasadzie dlatego, że była w bardzo atrakcyjnej cenie. Ale teraz uważam ją za bardzo przydatny element wyposażenia samochodu.

Przyznam co prawda, że ze 2 razy jej użycie musiałem odchorować - ale było to spowodowane moją zbyt dużą pewnością co do jej nieszkodliwości (skierowałem zimny strumień w twarz :rolleyes: było miło, ale skończyło się przeziębieniem) - teraz już wiem, że nie należy przesadzać.

A jak ta sprawa wygląda w Waszym przypadku? Macie "klimę"? Jaką? Jeżeli nie to dlaczego? Jakie są wg Was wady i zalety klimatyzacji?

#2 Tomek

Tomek

Aktywny Forumowicz

• Moderatorzy
  • PipPipPip
  • 105 postów

Napisano 14 maj 2007 - 06:55

Hello,

ja mam w moim aucie klimatyzację, ale...........niestety zepsutą. Konkretnie to muszę wymienić chłodnice od klimy, która kosztuje "jedynie" 500 zł. Jednak w dalszym ciągu nie będę miał pewności, że jest to jedyna usterka. A nawet jeśli tak to 500 zł (chłodnica) + 200 (nabicie+odgrzybianie) dają razem "tylko" 700 zł i właśnie dlatego dopóki nie będę miał zbędnych pieniędzy nie naprawie mojej klimy.

Chciałem jeszcze powiedzieć, że udało mi się znaleźć zamiennik klimatyzacji - wystarczy otworzyć okno. :) Efekt podobny :rolleyes:

#3 marcin

marcin

Administrator

• Administratorzy
  • PipPipPipPip
  • 183 postów

Napisano 14 maj 2007 - 07:04

No tak, ale zależny niestety od warunków na zewnątrz ;)

Chyba w zeszłe lato było momentami tak duszno i gorąco, że nawet przepływające szybko powietrze było bardzo nieprzyjemnie ciepłe.

W temacie odgrzybiania i "nabijania" - kiedyś w jednym samochodzie przestała mi działać klima - pojechałem do serwisu "nabić" - po tym procesie okazało się, że w sumie niewiele tam się więcej tego czynnika zmieściło a klima dalej nie chłodziła - niestety poważniejsza awaria :/ Tak więc jeżeli klima zacznie działać niespodziewanie lub dużo szybciej niż się spodziewaliście, że konieczne będzie uzupełnienie czynnika chłodzącego sprawdźcie najpierw czy klimatyzacja jest sprawna - zaoszczędzicie kilkadziesiąt złotych.

#4 basga

basga

Początkujący Forumowicz

• Forumowicze
  • Pip
  • 6 postów

Napisano 14 maj 2007 - 08:44

Dla mnie klima to rzecz niekoniecznie potrzebna,wystarczy mi uchylenie okna ale ja jestem zmarzluch...za to moja druga połowa ....temu to wiecznie gorąco i tylko by się chłodził! ;)

#5 Jacek

Jacek

Powoli się rozkręca

• Forumowicze
  • PipPip
  • 16 postów

Napisano 12 lipiec 2007 - 12:55

Ja nie posiadam klimatyzacji w moim samochodzie choć uważam, że to całkiem pożyteczna sprawa pomimo tego ze samochód więcej pali. Miło jest jechać sobie w przyjemnej temperaturze a nie smażyć się przez szybę samochodu. Mój następny samochód bez względnie będzie wyposażony w ten gadżet. :)

Pozdrawiam

#6 Adam

Adam

Początkujący Forumowicz

• Forumowicze
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 12 lipiec 2007 - 02:32

Witka

Klimatyzacja jest jak dla mnie niezbędna :)
Nie wyobrażam sobie jazdy samochodem w upalny dzień bez klimy.
Jesli ma mi być gorąco to wole iśc do sauny

Pozdrawiam

#7 Dorunia

Dorunia

Powoli się rozkręca

• Forumowicze
  • PipPip
  • 17 postów

Napisano 22 sierpień 2007 - 08:31

W naszym aucie jest klimatyzacja i używamy jej jak jest duchota na dworze,ale tylko na szyby,bo na siebie jest nie zdrowo :)

#8 Ka-Ka

Ka-Ka

Powoli się rozkręca

• Forumowicze
  • PipPip
  • 12 postów
  • Interests:Motoryzacja (tuning, wyścigi samochodowe), kulinaria, taniec, muzyka

Napisano 23 sierpień 2007 - 01:34

My nie posiadamy klimatyzacji :) W moim przyszłym autku, które sobie kiedyś kupię, klimatyzacja będzie musiała być :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

marcin : (03 sierpień 2011 - 10:19 ) Witamy w shoutboxie :)
nikiel : (31 październik 2011 - 11:06 ) Witam:)

Niedawno kupiłem samochod z silnikiem diesla(TDCi) który jest bardzo czuły na paliwo. ogolnie teraz on na stacjach jest droższy od benzyny;/ i mam możliwosc załatwic sobie paliwo od kierowców po tańszej cenie. nie chce zepsuc silnika tzn pompy bo takie paliwo może miec zanieczyszczenia i wode dlatego moje pytanie:

czy filtrował ktos z was olej napędowy?? wjezeli tak to w jaki sposób... i wogole wszelkie informacje by mnie interesowały na ten temat.

ja mysle nad zmontowaniem sobie takiego układu: banka do niej wkładam pompke, pompowane paliwo przechodzi przez filtr paliwa (samochodowy np firmy delphi) i następnie paliwo trafia do czystej banki i potem wlewam do zbiornika samochodu.

czekam na opinie i komenta..
bloodmanpl : (03 maj 2012 - 10:07 ) Witam :) Prosze, pomóżcie... Pilna sprawa... http://forum.infosam...dodawaniu-gazu/