Witam
Chciałem poznać wasze wrażenia z jazdy samochodami z różnego typu skrzyniami biegów. Z tego co zdążyłem się zorientować to znaczna cześć ludzi po jeździe z automatem nie chce już wracać do skrzynia manualnej. Ja osobiście wolę skrzynie manualną chociaż nie jestem przeciwnikiem automatów. Nimi też bardzo dobrze się jeździ. Chciałbym poznać wasze zdanie oraz wrażenia z jazdy. Zachęcam również do głosowania w sądzie.
Pozdro
Jaką skrzynię biegów wolisz
Rozpoczęty przez Łukasz, wrz 24 2010 12:10
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 24 wrzesień 2010 - 12:10
Napisano 24 wrzesień 2010 - 12:20
Ja osobiście, samochodem ze skrzynią automatyczną przejechałem parę km, na jeździe testowej i ciężko było mi się przekonać. Poza tym słyszałem już nieraz, że skrzynia automatyczna znacznie podnosi koszt eksploatacji samochodu i że skrzynie te są awaryjne.
Napisano 24 wrzesień 2010 - 12:42
Witam,
Ja osobiście nigdy nie jeździłem automatem więc porównania nie mam, ale gdybym miał wybierać to pewnie była by to skrzynia DSG
pozdr.
Radek
Ja osobiście nigdy nie jeździłem automatem więc porównania nie mam, ale gdybym miał wybierać to pewnie była by to skrzynia DSG
pozdr.
Radek
Napisano 30 wrzesień 2010 - 01:20
Ja osobiście jestem za automatem. Mam dosyć ciągłego wachlowania rękami i nogami szczególnie podczas jazdy w korku. Wolę siedzieć wygodnie i nie myśleć jaki bieg teraz włączyć i czy przypadkiem nie zgaśnie mi samochód bo za szybko sprzęgło puszczę.
Pozdo
Pozdo
Napisano 27 luty 2012 - 06:09
Pytanie nie jest takie proste. Zależy jaki automat. Ja ostatnio miałem okazję pojeździć czymś, co ma świetny automat + łopatki do zmiany biegów w trybie manualnym. To był nowoczesny samochód i muszę powiedzieć, że wrażenia z jazdy tym automatem super i nie zamieniłbym na manualną skrzynię. Łopatek do zmiany manualnej próbowałem używać, ale po kilku minutach doszedłem do wniosku, że jestem głupszy niż komputer pokładowy i dałem spokój.
Napisano 25 kwiecień 2012 - 01:05
Jeździłem na obu i moim zdaniem: na autostradach automat w mieście manual.
Napisano 11 maj 2012 - 12:27
jeśli ktoś chociaż raz pojechał z automatem to trudno mu będzie wrócić do manuala.
To niesamowita wygoda zwłaszcza w mieście, tylko gaz i hamulec, nic więcej ciebie nie interesuje.
To niesamowita wygoda zwłaszcza w mieście, tylko gaz i hamulec, nic więcej ciebie nie interesuje.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa
Shoutbox
|
||||||||||