Skocz do zawartości

Jaką skrzynię biegów wolisz

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Jaką skrzynię bięgów wolisz (5 użytkowników oddało głos)

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Łukasz

Łukasz

Aktywny Forumowicz

• Moderatorzy
  • PipPipPip
  • 77 postów

Napisano 24 wrzesień 2010 - 12:10

Witam

Chciałem poznać wasze wrażenia z jazdy samochodami z różnego typu skrzyniami biegów. Z tego co zdążyłem się zorientować to znaczna cześć ludzi po jeździe z automatem nie chce już wracać do skrzynia manualnej. Ja osobiście wolę skrzynie manualną chociaż nie jestem przeciwnikiem automatów. Nimi też bardzo dobrze się jeździ. Chciałbym poznać wasze zdanie oraz wrażenia z jazdy. Zachęcam również do głosowania w sądzie.

Pozdro

#2 Jacek

Jacek

Powoli się rozkręca

• Forumowicze
  • PipPip
  • 16 postów

Napisano 24 wrzesień 2010 - 12:20

Ja osobiście, samochodem ze skrzynią automatyczną przejechałem parę km, na jeździe testowej i ciężko było mi się przekonać. Poza tym słyszałem już nieraz, że skrzynia automatyczna znacznie podnosi koszt eksploatacji samochodu i że skrzynie te są awaryjne.

#3 KiLeR

KiLeR

Początkujący Forumowicz

• Forumowicze
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 24 wrzesień 2010 - 12:42

Witam,

Ja osobiście nigdy nie jeździłem automatem więc porównania nie mam, ale gdybym miał wybierać to pewnie była by to skrzynia DSG :)

pozdr.
Radek

#4 Wiesio

Wiesio

Początkujący Forumowicz

• Forumowicze
  • Pip
  • 4 postów

Napisano 30 wrzesień 2010 - 01:20

Ja osobiście jestem za automatem. Mam dosyć ciągłego wachlowania rękami i nogami szczególnie podczas jazdy w korku. Wolę siedzieć wygodnie i nie myśleć jaki bieg teraz włączyć i czy przypadkiem nie zgaśnie mi samochód bo za szybko sprzęgło puszczę.

Pozdo

#5 pawcio

pawcio

Początkujący Forumowicz

• Forumowicze
  • Pip
  • 5 postów

Napisano 27 luty 2012 - 06:09

Pytanie nie jest takie proste. Zależy jaki automat. Ja ostatnio miałem okazję pojeździć czymś, co ma świetny automat + łopatki do zmiany biegów w trybie manualnym. To był nowoczesny samochód i muszę powiedzieć, że wrażenia z jazdy tym automatem super i nie zamieniłbym na manualną skrzynię. Łopatek do zmiany manualnej próbowałem używać, ale po kilku minutach doszedłem do wniosku, że jestem głupszy niż komputer pokładowy i dałem spokój.

#6 qqs112

qqs112

Początkujący Forumowicz

• Forumowicze
  • Pip
  • 5 postów

Napisano 25 kwiecień 2012 - 01:05

Jeździłem na obu i moim zdaniem: na autostradach automat w mieście manual.

#7 Swobodek

Swobodek

Początkujący Forumowicz

• Forumowicze
  • Pip
  • 5 postów

Napisano 11 maj 2012 - 12:27

jeśli ktoś chociaż raz pojechał z automatem to trudno mu będzie wrócić do manuala.
To niesamowita wygoda zwłaszcza w mieście, tylko gaz i hamulec, nic więcej ciebie nie interesuje.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

marcin : (03 sierpień 2011 - 10:19 ) Witamy w shoutboxie :)
nikiel : (31 październik 2011 - 11:06 ) Witam:)

Niedawno kupiłem samochod z silnikiem diesla(TDCi) który jest bardzo czuły na paliwo. ogolnie teraz on na stacjach jest droższy od benzyny;/ i mam możliwosc załatwic sobie paliwo od kierowców po tańszej cenie. nie chce zepsuc silnika tzn pompy bo takie paliwo może miec zanieczyszczenia i wode dlatego moje pytanie:

czy filtrował ktos z was olej napędowy?? wjezeli tak to w jaki sposób... i wogole wszelkie informacje by mnie interesowały na ten temat.

ja mysle nad zmontowaniem sobie takiego układu: banka do niej wkładam pompke, pompowane paliwo przechodzi przez filtr paliwa (samochodowy np firmy delphi) i następnie paliwo trafia do czystej banki i potem wlewam do zbiornika samochodu.

czekam na opinie i komenta..
bloodmanpl : (03 maj 2012 - 10:07 ) Witam :) Prosze, pomóżcie... Pilna sprawa... http://forum.infosam...dodawaniu-gazu/