Skocz do zawartości

Problem z Fordem Galaxy 1,9 TDI

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 hanna46l

hanna46l

Początkujący Forumowicz

• Forumowicze
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 24 maj 2010 - 09:08

kupiłam forda galaxy1,9 tdi cos sie dzieje z 3 biegien troche zgrzyta ale nie zawsze tylko na malych iduzych obrotach na srednich jest ok czy ktos moze mi powiedziec jaka moze byc tego przyczyna z gory dziekuje hania

#2 Łukasz

Łukasz

Aktywny Forumowicz

• Moderatorzy
  • PipPipPip
  • 77 postów

Napisano 15 wrzesień 2010 - 09:42

Przyczyn zgrzytania biegu może być wiele, jedną z nich może być wyrobiona poduszka (czytaj zaczep) skrzyni biegów albo silnika. Możliwe też, że wyrobił się już synchronizator trzeciego biegu w tym wypadku naprawa jest bardziej poważna ale również możliwa, oczywiście możliwa jest również awaria wybieraka (drążka, który przełącza biegi) trzeciego biegu. Niestety bez sprawdzenia niemożna jednoznacznie powiedzieć co jest tego przyczyną.

Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

marcin : (03 sierpień 2011 - 10:19 ) Witamy w shoutboxie :)
nikiel : (31 październik 2011 - 11:06 ) Witam:)

Niedawno kupiłem samochod z silnikiem diesla(TDCi) który jest bardzo czuły na paliwo. ogolnie teraz on na stacjach jest droższy od benzyny;/ i mam możliwosc załatwic sobie paliwo od kierowców po tańszej cenie. nie chce zepsuc silnika tzn pompy bo takie paliwo może miec zanieczyszczenia i wode dlatego moje pytanie:

czy filtrował ktos z was olej napędowy?? wjezeli tak to w jaki sposób... i wogole wszelkie informacje by mnie interesowały na ten temat.

ja mysle nad zmontowaniem sobie takiego układu: banka do niej wkładam pompke, pompowane paliwo przechodzi przez filtr paliwa (samochodowy np firmy delphi) i następnie paliwo trafia do czystej banki i potem wlewam do zbiornika samochodu.

czekam na opinie i komenta..
bloodmanpl : (03 maj 2012 - 10:07 ) Witam :) Prosze, pomóżcie... Pilna sprawa... http://forum.infosam...dodawaniu-gazu/