Witam
Mam pewien problem posiadam astre 1.7 TDs Isuzu i po odpaleniu troche klekocze lecz po wciśnięciu sprzegła przestaje czy ktoś wie czy to tak ma być gdy ją kupowałem koleś powiedział mi że to tak jest w tych silnikach i powinno odpalać sie na sprzęgle. pomoże ktoś??
Klekotanie
Rozpoczęty przez
Guest_Karor_*
, kwi 20 2009 07:58
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano 21 kwiecień 2009 - 07:11
Cześć
Ja co prawda mechanikiem nie jestem ale tak na mój gust to wydaje mi się ze koleś trochę Cię naciągnął. Wydaje mi się, że zawsze jest lepiej odpalać samochód na sprzęgle ponieważ nie musimy napędzać dodatkowo kół skrzyni biegów a nie dlatego żeby coś tam nie klekotało dodatkowo.
Z tego co wiem jeżeli "klekot" ustaje po wciśnięciu sprzęgła to może być problem z łożyskiem oporowym albo z dociskiem.
Mogę jednak być w błędzie gdyż nie użytkowałem nigdy tego typu samochodu.
Ja co prawda mechanikiem nie jestem ale tak na mój gust to wydaje mi się ze koleś trochę Cię naciągnął. Wydaje mi się, że zawsze jest lepiej odpalać samochód na sprzęgle ponieważ nie musimy napędzać dodatkowo kół skrzyni biegów a nie dlatego żeby coś tam nie klekotało dodatkowo.
Z tego co wiem jeżeli "klekot" ustaje po wciśnięciu sprzęgła to może być problem z łożyskiem oporowym albo z dociskiem.
Mogę jednak być w błędzie gdyż nie użytkowałem nigdy tego typu samochodu.
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa
Shoutbox
|
||||||||||