Skocz do zawartości

Klekotanie

1 odpowiedź w tym temacie

#1 Guest_Karor_*

Guest_Karor_*
  • Goście

Napisano 20 kwiecień 2009 - 07:58

Witam

Mam pewien problem posiadam astre 1.7 TDs Isuzu i po odpaleniu troche klekocze lecz po wciśnięciu sprzegła przestaje czy ktoś wie czy to tak ma być gdy ją kupowałem koleś powiedział mi że to tak jest w tych silnikach i powinno odpalać sie na sprzęgle. pomoże ktoś??

#2 Jacek

Jacek

Powoli się rozkręca

• Forumowicze
  • PipPip
  • 16 postów

Napisano 21 kwiecień 2009 - 07:11

Cześć

Ja co prawda mechanikiem nie jestem ale tak na mój gust to wydaje mi się ze koleś trochę Cię naciągnął. Wydaje mi się, że zawsze jest lepiej odpalać samochód na sprzęgle ponieważ nie musimy napędzać dodatkowo kół skrzyni biegów a nie dlatego żeby coś tam nie klekotało dodatkowo.

Z tego co wiem jeżeli "klekot" ustaje po wciśnięciu sprzęgła to może być problem z łożyskiem oporowym albo z dociskiem.

Mogę jednak być w błędzie gdyż nie użytkowałem nigdy tego typu samochodu.

Dodaj odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

marcin : (03 sierpień 2011 - 10:19 ) Witamy w shoutboxie :)
nikiel : (31 październik 2011 - 11:06 ) Witam:)

Niedawno kupiłem samochod z silnikiem diesla(TDCi) który jest bardzo czuły na paliwo. ogolnie teraz on na stacjach jest droższy od benzyny;/ i mam możliwosc załatwic sobie paliwo od kierowców po tańszej cenie. nie chce zepsuc silnika tzn pompy bo takie paliwo może miec zanieczyszczenia i wode dlatego moje pytanie:

czy filtrował ktos z was olej napędowy?? wjezeli tak to w jaki sposób... i wogole wszelkie informacje by mnie interesowały na ten temat.

ja mysle nad zmontowaniem sobie takiego układu: banka do niej wkładam pompke, pompowane paliwo przechodzi przez filtr paliwa (samochodowy np firmy delphi) i następnie paliwo trafia do czystej banki i potem wlewam do zbiornika samochodu.

czekam na opinie i komenta..
bloodmanpl : (03 maj 2012 - 10:07 ) Witam :) Prosze, pomóżcie... Pilna sprawa... http://forum.infosam...dodawaniu-gazu/