Skocz do zawartości

VW Golf III

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Lukas

Lukas

Aktywny Forumowicz

• Moderatorzy
  • PipPipPip
  • 72 postów

Napisano 07 maj 2007 - 10:12

Witam,

Jestem szczęśliwym posiadaczem samochodu VW Golf III GTI.

Samochodzik jak na kilkunastolatka z przebiegiem blisko 190 000 jest dość komfortowy i obszerny, ma dobrze zestrojone zawieszenie i dynamiczny silnik.

Do tej pory dołożyłem już kilka złotówek do tego "interesu" :)
Zrobiłem kapitalny remont silnika, wymieniłem zawieszenie ze sportowego na seryjne.

Jesli chodzi o moje zdanie na temat tego modelu, to sądze, iż jest to konstrukcja dosyć udana,
wnętrze jest dobrze wyciszone, materiały są bardzo dobrej jakości i mimo upływu kilkunastu lat prezentują sie o wiele lepiej niż obecnie konstruowane modele.

Jeśli chodzi o urodę to... :) jest to poprostu "niemiec" i jak wszyscy wiemy w tych samochodach nie chodzi o urodę.
Jeśli ktoś chce mieć "ładne" auto powinien wybrać coś włoskiego bądż japońskiego.

Ale decyzję pozostawiam wam :)

#2 Lukas

Lukas

Aktywny Forumowicz

• Moderatorzy
  • PipPipPip
  • 72 postów

Napisano 05 sierpień 2007 - 03:06

Ostatnio mam małe problemy z hamulcami w moim GTI konkretnie tył dosyć słabo hamuje :rolleyes:

Jestem na etapie naprawiania tej usterki...

Kiedy dowiem się czym te problemy były spowodowane, nie omieszkam napisać tego na formu :)

#3 Lukas

Lukas

Aktywny Forumowicz

• Moderatorzy
  • PipPipPip
  • 72 postów

Napisano 22 sierpień 2007 - 01:25

Witam,

Jeśli chcecie się dowiedzieć więcej o moim Golfie Gti zapraszam do lektury artykułu
Volkswagen Golf GTI - wrażenia użytkownika

Miłego czytania :)
Pozdrawiam
Lukas

#4 Tomek

Tomek

Aktywny Forumowicz

• Moderatorzy
  • PipPipPip
  • 105 postów

Napisano 23 sierpień 2007 - 02:37

hej,

Lukas tylko Ty piszesz coś o Golfie GTI na tym forum, to przyłącze się do Ciebie. :)

Niestety każde auto ma jakieś "złe" miejsca w których zaczyna przedwcześnie rdzewieć, pomimo ocynkowanej blachy. Co do silników Golfa to zdanie jest podzielone. Kiedyś czytałem jakiś raport usterkowości silników i silnik Golfa był tam dość wysoko (czyli był dość awaryjny). Choć z drugiej strony znam kilku użytkowników Golfów z przebiegiem około 200000 km i po prostu jeżdżą. Nie mają z autami żadnych problemów. :D

Pozdrawiam

#5 Lukas

Lukas

Aktywny Forumowicz

• Moderatorzy
  • PipPipPip
  • 72 postów

Napisano 23 sierpień 2007 - 03:13

Miło mi, że w końcu widzę jakiś oddzew :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

marcin : (03 sierpień 2011 - 10:19 ) Witamy w shoutboxie :)
nikiel : (31 październik 2011 - 11:06 ) Witam:)

Niedawno kupiłem samochod z silnikiem diesla(TDCi) który jest bardzo czuły na paliwo. ogolnie teraz on na stacjach jest droższy od benzyny;/ i mam możliwosc załatwic sobie paliwo od kierowców po tańszej cenie. nie chce zepsuc silnika tzn pompy bo takie paliwo może miec zanieczyszczenia i wode dlatego moje pytanie:

czy filtrował ktos z was olej napędowy?? wjezeli tak to w jaki sposób... i wogole wszelkie informacje by mnie interesowały na ten temat.

ja mysle nad zmontowaniem sobie takiego układu: banka do niej wkładam pompke, pompowane paliwo przechodzi przez filtr paliwa (samochodowy np firmy delphi) i następnie paliwo trafia do czystej banki i potem wlewam do zbiornika samochodu.

czekam na opinie i komenta..
bloodmanpl : (03 maj 2012 - 10:07 ) Witam :) Prosze, pomóżcie... Pilna sprawa... http://forum.infosam...dodawaniu-gazu/