Skocz do zawartości

Żarówki pseudo-ksenonowe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 marcin

marcin

Administrator

• Administratorzy
  • PipPipPipPip
  • 183 postów

Napisano 07 maj 2007 - 10:05

Ostatnio zmieniałem żarówki. Przez moment zastanawiałem się nad zakupem tych wypełnionych ksenonem.

Ostatecznie kupiłem zwykłe firmy TUNGSRAM - efekt przerósł moje oczekiwania - żarówki świecą dużo lepiej od pozostałych.

Potem zresztą przypomniało mi się, że miałem "Motor" z testem żarówek H7 - TUNGSRAMy wypadły w nim świetnie - dają bardzo dobre światło przy jednej z najmniejszych w teście pobieranej mocy. W teście lepsze były tylko 2x droższe żarówki PHILIPS.

Ale pytanie - co sądzicie o żarówkach pseudo-xenonowych - czyli wypełnionych ksenonem?

#2 stoper77

stoper77

Początkujący Forumowicz

• Forumowicze
  • Pip
  • 3 postów

Napisano 17 sierpień 2007 - 12:18

kupiłem takie żarówki, ale sa niezbyt dobre... nastepnym razem albo kupie lepsze albo zwykle

#3 Tomek

Tomek

Aktywny Forumowicz

• Moderatorzy
  • PipPipPip
  • 105 postów

Napisano 17 sierpień 2007 - 12:26

Hej,

ja do mojego samochodu jakiś czas temu kupiłem komplet żarówek "niby ksenonowych". Są one niebieskie. Jest ładny efekt w dzień jak się patrzy na lampy - w środku jest niebiesko. Auto też jest niebieskawe. W nocy świecą nieco ciemniej niż zwykłe żarówki, ale za to światło jest białe.
Podsumowując wydałem na te żarówki 45 złotych i jestem z nich zadowolony. :lol:
Pozdrawiam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

marcin : (03 sierpień 2011 - 10:19 ) Witamy w shoutboxie :)
nikiel : (31 październik 2011 - 11:06 ) Witam:)

Niedawno kupiłem samochod z silnikiem diesla(TDCi) który jest bardzo czuły na paliwo. ogolnie teraz on na stacjach jest droższy od benzyny;/ i mam możliwosc załatwic sobie paliwo od kierowców po tańszej cenie. nie chce zepsuc silnika tzn pompy bo takie paliwo może miec zanieczyszczenia i wode dlatego moje pytanie:

czy filtrował ktos z was olej napędowy?? wjezeli tak to w jaki sposób... i wogole wszelkie informacje by mnie interesowały na ten temat.

ja mysle nad zmontowaniem sobie takiego układu: banka do niej wkładam pompke, pompowane paliwo przechodzi przez filtr paliwa (samochodowy np firmy delphi) i następnie paliwo trafia do czystej banki i potem wlewam do zbiornika samochodu.

czekam na opinie i komenta..
bloodmanpl : (03 maj 2012 - 10:07 ) Witam :) Prosze, pomóżcie... Pilna sprawa... http://forum.infosam...dodawaniu-gazu/