Skocz do zawartości

TICO

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 .::BOLO::.

.::BOLO::.

Początkujący Forumowicz

• Forumowicze
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 20 czerwiec 2007 - 11:34

Witam!!

Jestem użytkownikiem tego wspanialego samochodu ;) Moze przesadzilem :) Ale w swojej klasie jest autem stojacym na podium :)

O tym aucie nie da sie chyba za duzo napisac lecz jesli chcemy kupic cos w miare ekonomicznego, taniego i rocznikowo mlodego polecal bym ten samochodzik.
Silnik wpomagany niska waga jest dosyc dynamiczny ja na pojemnosc 0,8. Jesli chodzi o niego tez to jest malo awaryjny przy 90000km w moim egzemplarzu nie bylo nic robione oprócz czynnosci ekspluatacyjnych... Jesli go przeciagniemy(wejdziemy na czerwone pole ktorego nie widac poniewaz nie zamontowano w nim obrotomierza) to kolejno na begu 1. 60km/h 2. 90km/h 3. 120km/h 4. 150km/h 5. brak takiej dlugiej drogi :unsure:
Zawieszenie budzi wiecej zastrzeżeń tyl zachowuje sie jak kangurek z przodem troszke lepiej. hamulce to chyba najwieksza wada tego samochodu, zostalo wymienione wszystko co bylo tylko mozliwe( przewody chyba tylko zostaly orginalne).

Pozdrawiam
Damian

#2 Tomek

Tomek

Aktywny Forumowicz

• Moderatorzy
  • PipPipPip
  • 105 postów

Napisano 17 sierpień 2007 - 02:00

Hello.

Auto jakie jest każdy widzi. Nie ma się spodziewać cudów za tak małe pieniądze. Jednak ja wole siedzieć w aucie, w którym mam poczucie bezpieczeństwa. TICO mi tego nie zagwarantuje.

Pozdr.

#3 marcin

marcin

Administrator

• Administratorzy
  • PipPipPipPip
  • 183 postów

Napisano 17 sierpień 2007 - 04:59

Z drugiej strony nawet w czołgu bezpieczny nie będziesz :lol:

A poważnie - raz w życiu jechałem tym autem i grubość drzwi mnie po prostu zaskoczyła.

No ale generalnie nie znam posiadacza Tico, który nie byłby chociaż po części zadowolony z tego pojazdu.

Z pewnością jest (jak pisze BOLO) tani i ekonomiczny - to duża zaleta.

Życzę zadowolenia z pojazdu.

Pozdrawiam
Marcin

#4 jasmin787

jasmin787

Początkujący Forumowicz

• Forumowicze
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 30 marzec 2009 - 09:15

A ja jeżdzę często innym samochodem ze stajni Deawoo, czyli Lanosem i też nie narzekam. Jak na swoją cenę i klasę samochodzik jest bardzo niezawodny. Plusami są duża przyczepność, całkiem niezłe osiągi i tanie części. Minusami może być troche zbyt głośna praca silnika przy dużych prędkościach i akurat w moim modelu brak ABS i poduszek co wiadomo zmniejsza bezpieczenstwo, dlatego trzeba mieć trochę pokory. Ale generalnie polecam.

#5 automecher

automecher

Powoli się rozkręca

• Forumowicze
  • PipPip
  • 18 postów
  • Interests:Przede wszystkim mechanika samochodowa a także komputery i muzyka.

Napisano 03 kwiecień 2009 - 09:51

Zgadzam się z kolegą,który twierdzi,iż hamulce w ticu nie są najlepsze... Najgorsze co może w ticu spotkać to odpowietrzanie całkiem zapowietrzonego układu.... Te zaworki które znajdują się na rurkach miedzianych(aluminiowych) są wręcz wredne.Trzeba dużo czasu by one przepuściły przez siebie płyn.... Jednym słowem trzeba pompować i pompować :) Pozdrawiam Piotr. ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox Otwórz w nowym oknie

marcin : (03 sierpień 2011 - 10:19 ) Witamy w shoutboxie :)
nikiel : (31 październik 2011 - 11:06 ) Witam:)

Niedawno kupiłem samochod z silnikiem diesla(TDCi) który jest bardzo czuły na paliwo. ogolnie teraz on na stacjach jest droższy od benzyny;/ i mam możliwosc załatwic sobie paliwo od kierowców po tańszej cenie. nie chce zepsuc silnika tzn pompy bo takie paliwo może miec zanieczyszczenia i wode dlatego moje pytanie:

czy filtrował ktos z was olej napędowy?? wjezeli tak to w jaki sposób... i wogole wszelkie informacje by mnie interesowały na ten temat.

ja mysle nad zmontowaniem sobie takiego układu: banka do niej wkładam pompke, pompowane paliwo przechodzi przez filtr paliwa (samochodowy np firmy delphi) i następnie paliwo trafia do czystej banki i potem wlewam do zbiornika samochodu.

czekam na opinie i komenta..
bloodmanpl : (03 maj 2012 - 10:07 ) Witam :) Prosze, pomóżcie... Pilna sprawa... http://forum.infosam...dodawaniu-gazu/